JUGOZVUK

13.3.14

OLGA JANČEVECKA sa svojim najčuvenijim hitom "Mimoza"



DRAGO MI JE DA MOM PRIJATELJU SPASI I SVIMA VAMA OSTALIMA MOGU DA PREDSTAVIM PRIMERAK SINGLA SA GLAVNIM HITOM GOSPODJE JANČEVECKE "MIMOZA" POTPISANIM OD STRANE SAME PEVAČICE NEKE DAVNE 1973 GODINE NEKOM NEINDITIFIKOVANOJ OSOBI (MOŽDA TI GOSPODINE SPASO NEKOGA TU PREPOZNAJEŠ?).

SINGL JE "OTKRIVEN" JUČE NA KALENIĆ PIJACI I SMATRAM DA JE VELIKI RARITET VEĆ ZBOG POTPISA SAME ČUVENE PEVAČICE RUSKIH ROMANSI KOJA JE ODABRALA BEOGRAD KAO SVOJ GRAD.

SAME PESME KOJE ĆETE ČUTI NISU SA PLOČE NEGO SA NEKOG NOVOG IZVORA NJENIH PESAMA KOJE DELUJU KAO DA SU SA CD-a A NE SA GRAMOFONSKIH PLOČA. Dakle novi misteriozni izvor izvanrednog kvaliteta zvuka


1 comment:

  1. Hvala prijatelju.. Bas lepo sto pronadje i postavi ovde.Podsetio si me na moje ploce - i ja sam imao sve tri male ploce sa olginom specijalnom posvetom poslala mi jos 1969 god.pa posle i onu veliku sa tri vrana konja.. i isto ovu iz ''nase priredbe '' pesmekao i talijanske ploce koje mi je dala u svome stanu sedamdesetih..nazalost ja danas nemam skoro nista od toga ..ostalo u mojoj kuci i ..nema ga vise.. ja nisam otisao na putovanje i odmor vec u emigraciju kao izbeglica tako da se mora gledati iz te prizme.. ja pokusavam sve da bar nesto i u nekom obliku povratim od toga.. to traje..ali ja cinim ono sve sto mogu za nasu olgu i ovaj narod -njenu publiku da ostane zabelezeno sve sto mozemo naci..ali i ucinilo se bas dosta --kako je bilo ranije.. i lepa poseta muzeju.. hvala svima-Spaso..

    ReplyDelete

Molim vas da budete uljudni prilikom davanja komentara na ovako lepom istorijski va\nom blogu. HVALA UNAPRED!